Skamlingsbanken 2010

Forside Danmark dejligst
 
 
Den flotteste og mest eventyrlige plads jeg endnu har besøgt. Pladsen der er en BTN samarbejdsplads ligger nabo til Skamlingsbanken.
Pladsen er anlagt i en gammel botanisk have og man kan frit smide sin campingvogn, hvor man lyster. Kan man undvære strøm er mulighederne endnu flere. Billedet herover til venstre er fra vores tur i 2008.
Ejerne et ældre par , hvor han er søn af grundlæggeren. Jeg bliver budt velkommen og ejeren kan genkende os selv om det er et par år siden vi var her sidst.
Der er mange spændende steder at campere. Og kan man leve med lidt primitive men rene toiletforhold giver det helt anderledes oplevelser, også i samværet med de andre campister.
Vi placerede vores vogn ved søen. Bl.a. fordi der denne weekend var en del campister på grund af grundlovsdag. Men også fordi der er en masse at se på ved søen og den bedste udsigt. Et rørhøne par har netop fået otte kyllinger. De er på en gang søde og så grimme at kun en mor kan holde af dem. Her er også blishøns og af og til et par gråænder. Billedet herover til højre er fra pladsens udsigt og grillplads.
Aftensolen får skovbunden til at gløde.
Geografisk have inde i Kolding har hvert år på grundlovsdag, et kæmpe blomster og plantemarked. Hvis du står og mangler et helt specielt træ eller vækst kan det findes her. I år var det største marked nogensinde. Billedet til højre er mindesmærket over faldne sønderjyder fra anden verdenskrig. Skamlingsbanken er det absolutte største danske nationale samlingssted. 
Et træ, der slet ikke burde kunne vokse i Danmark, Træet hedder Redwood og har en meget svampet og blød bark. Amerikansk Valnød, meget hårdt træ, bliver brugt til redskabsskafter under navnet "Higgins" Prøv at trække forsigtig i de fliger der stikker ud fra barken, så får i en fornemmelse af  træets hårdhed.
To Platantræer, bagest almindelig Platan og forrest Orientalsk Platan. Mammuttræ, der ikke helt endnu er blevet til en Mammut.
Et stort Succatræ. Træet bliver også kaldt "Abernes skræk."
Pagogetræ
Annette ved områdets største Sitkagran, der kan ses fra Fyn. Solen gik ned med smykke farver og så sluttede den weekend.
Kingo Biloba er egentlig et nåletræ, hvor nålene er sammenvokset. En gammel art, har været her siden dinosauerne.
 
Til toppen