Årø & Årøsund 2010

Forside Danmark dejligst
 
 
"Lillebælts perle" bliver øen Årø kaldt, her ville vi holde Pinsen 2010. Kun Annette og jeg, børnene havde travlt med noget andet og vennerne ligeså. Vi kunne begge tænke os, at få pulsen ned og ikke have planlagt noget. Vi valgte øen Årø ud for Årøsund i Haderslev kommune. Vejret var jo helt fantastisk, så det var bare med at komme af sted.
Øen er kun seks kvadratkilometer stor. Det højeste punkt er syv meter. Her en hyggelig by, et fyrtårn, en campingplads og et fuglereservat og en masse dejlig natur.
Årøsund:
Der har været færgefart fra Årøsund siden middelalderen. Hovedpostruten fra København til Hamborg gik her forbi. Campister kan gratis få deres campingvogn med færgen. En bil med to personer koster omkring 80 kr. for en returbillet. Turen tager syv minutter. Flodbåden "Helene" sejler daglig fra Haderslev til Årø og Årøsund.
Børnene har travlt med at fange krabber og fra kutteren HV 57 kan man købe friske fisk fra kl. 10:00 til der er udsolgt ved kl. 12:00. Til højre Årøsunds 12 meter høje fyrtårn.
Med udsigt til Årø ligger "Det gamle Badehotel" i Årøsund, hotellet er netop blevet renoveret tilbage til de "gode gamle dage" i 30'erne Her har mindst tre forskellige danske konger overnattet og H.C. Andersen flere gange. Man kan indtage gourmetmad i de flotte lokaler.
Årø:
Cafe Brummer med den gamle Bullade fra omkring 1600. Som byggestil er den mere end 2000 år.
Kold fadøl fra de gamle tappehaner på Brummers gård Den gamle kro, tilvokset og gemt.
Campingpladsen hører til de små pladser, med hjælpsom og hyggelig vært. Der er god plads rundt om de enkelte vogne.
Vi havde valgt at cykle rundt på øen. Cykler kan lejes fra Brummers gård eller på campingpladsen. Der er heller ikke længere end at man kan gå rundt til de forskellige ting.
Vi kan nok mærke, at livet går lidt langsommere på en lille ø. Vi skal bevæge os langsomt og nyde detaljerne.
Undervejs på turen er det værd, at stoppe ved Ø-butikkerne og se forskellige produkter og kunsthåndværk fra forskellige øer. Ikke mindst er Årø Vingård et besøg værd.
Her kan du i den dejlige have få et glas kold vin af egen avl eller en kold øl fra Fur. Vinstokkene i baggrunden står med store knopper klar til at springe ud. Annette sagde, at den kølige rosevin smagte godt.
Her signerer vinavler Svend Aage Hansen vores ny indkøbte bog  "Oplevelser fra danske vingårde". Den tager vi med rundt i Danmark og vi vil besøge de 16 danske vingårde i bogen for en autograf. Svend Aage Hansen høstede en guld- og tre bronzemedaljer i 2008 ved Dansk Vinskue. Der er omkring 50 danske vingårde.
Grilmesteren optræder for hunden. Så gik den pinse også. Men vi har fundet ud af, at afslapning er Ø-ferie.
 
Til toppen